Blandat

Nationalmuseum

Igår var Åsa och jag på Nationalmuseum. Egentligen skulle vi har gått dit på min födelsedag, men då var jag ju däckad av influensasprutan.

Vintern har kommit och jag var lite för lättklädd egentligen, så vi tog tunnelbanan till Kungsträdgården i stället för att gå hela vägen från Centralen. När vi närmade oss Nationalmuseum blev vi lite överraskade. Det var en lååång kö in! Klockan var precis före öppningsdags så vi behövde inte stå ute så länge. Eftersom det är gratis inträde så gick kön ändå fort när dom öppnade och Nationalmuseum sväljer mycket folk. 

Sedan vandrade vi runt bland tavlor och skulpturer. Det är så mysigt att gå där inne men efter ett tag blir man liksom lite blasé och orkar inte ta in allt. Men jag fotade en del, så det har jag kvar i alla fall. 

Vi hade tänkt äta lunch på Nationalmuseum, men det var ju bara att glömma. Kön var nog lika lång in till restaurangen som in i muséet! Så vi gick en promenad bort till en mycket trevlig om än trång libanesisk restaurang som heter Lebanon Meza Lounge.  Jag gillar verkligen den sortens mat. Den är så fräsch och smakrik!

Natur

Sen höst

Nu börjar vintern närma sig. Idag var det bara en ynka plusgrad när jag gick ut med Nisse. Dessutom blåste det ordentligt, så det gällde att klä på både vovven och sig själv ordentligt. Jag tog midjebälte och stretchkoppel för att ha händerna fria eftersom jag tog kameran med mig.

Det finns inte så många vackra motiv nu. De flesta höstfärgerna börjar försvinna så allt är grått, grått, grått. Bara någon enstaka stackars blomma kämpar för sin existens. Men visst finns det motiv ändå om man anstränger sig!

Blandat

Nostalgi

När jag slutade arbeta så började jag i stället jobba privat med att hjälpa privatpersoner och föreningar att lägga upp deras hemsidor. Jag hade också en enskild firma som hette Neta Design. Den är nedlagd nu.

Men redan långt innan jag slutade jobba byggde jag hemsidor på fritiden. Den viktigaste hemsidan var den jag gjorde till Svenska Hundklubben i Södertälje. Där var jag sedan webmaster i 5 år c:a.

På den tiden kodade jag själv i html och hade Microsoft Frontpage som verktyg. Idag är det så otroligt mycket enklare att bygga hemsidor, så man förstår nog inte vilket jobb det var på den tiden! Men det blev bra i alla fall, och man lärde sig att koda! Undrar om jag skulle klara det idag? Tror inte det! Så här såg en del av startsidan ut. 

Featured · Nisse

Äntligen godkänd!

Idag var det dags för nästa rallytävling. Nu var det Norsborg LKK som var värd – nära för mig! Nisse var som vanligt väldigt orolig direkt när vi kom fram, men han lugnade sig allt eftersom, även om han inte var på topp. Första banan var gjord av Katarina Strömberg och var mycket trevlig. Och hör och häpna! Vi fick 78 poäng och blev därmed godkända för första gången! Detta trots att jag snubblade till i 1-2-3 bakåt så jag fick Felö (-10p) pga för många steg…! Nästa bana, dömd av Agneta Johansson gick inte alls lika bra. Jag blev helt enkelt ofokuserad och nervös, vilket bland annat resulterade i att jag gick fel i åttan! Slutresultat 49 poäng… En stor lärdom denna gång: stanna upp och fokusera om någonstans inne i banan! Jag blir ju på något sätt stressad och slarvig och då rinner det liksom iväg. På båda bedömningarna fick jag kommentarer om Nisse. Katti skrev ”Något obekväm hund” och Agneta skrev ”Ekipaget lite i otakt., emellanåt fin kontakt. Ja, det är precis så jag upplever det också. Han tappar kontakten och blir låg och ofokuserad. Varför? Miljön är säkert en stor faktor. Nu när vi kom hem så gick vi ut en stund och han var helt fantastisk. Fin fokus och riktigt ”på”. Snälla, kan du inte vara så på tävling också? Jo, jag vet – det är skillnad på hemma och borta … bara att nöta på med tävlandet. Men nu tar vi paus i tävlandet. Det finns inga fler tävlingar i närområdet, och vi ska jobba med lite vanlig lydnad ett tag. Jag längtar efter att få till det där fina fotgåendet…Så här kan det se ut när proffsen jobbar…
https://youtu.be/8H9AA9FSsLM
#rallylydnad
Hundutbildning · Nisse

Skrytbild

Idag har vi haft Rally-KM på klubben. Tro det eller ej, Nisse och jag vann Nybörjarklassen! Om jag tittar på filmen som Annelie tog så är det en hel del som inte gick så bra, men vi fick ändå ihop 77 poäng. Rätt snäll bedömning faktiskt. Men jag hade åter en bra känsla och Nisse blev bättre och bättre allt eftersom vi gick banan. Men…jag insåg igen att jag inte var tillräckligt tydlig och noggrann. Då blir det inte bra! På slutet ser jag att jag skärpte till mig, och då gick han perfekt.

Men på det igen! Nästa söndag åker vi till Norsborg. Då…. 🙂

Rally_KM_2018-37
Nisse och jag blev ju Klubbmästare i nybörjarklassen!

Nisse

Tränar och tränar…

Jag har tränat med Nisse mycket den senaste tiden, och han har verkligen varit superpositiv. Framför allt har han varit väldigt lätt att få igång med leksaken. Hemma har jag märkt att han hela tiden kikar på mig och söker kontakt när vi är ute. Faktiskt så har jag ibland funderat på hur jag ska möta all denna nya nyfikenhet. Det är ju inte alltid som jag har tänkt träna när vi går ut! Vi har åkt ut till klubben ett par dagar i veckan och tränat en liten stund – men aldrig att vi nöter och tröttar ut varandra. Det har känts riktigt bra varje gång…Ända tills idag. Vår före detta granne Erika var där ute tillsammans med Ing-Marie och deras respektive hundar när jag kom. Jag tänkte direkt: ”Bra, nu får vi störning – det behöver vi.” Och visst blev Nisse störd och tappade fokus av och till. Men det hade jag räknat med. Det jag inte hade förväntat mig var att han inte ville träna rally. Han nästan blåvägrade! Träna vanlig lydnad gick jättebra, men så fort vi närmade oss skyltarna så lade han liksom av. Sista rundan gick han väl ganska bra ändå, men då gjorde han som han har gjort ibland när jag ber honom om något som han egentligen inte vill. Han gick supernära mitt ben och hängde liksom med nosen på min vad. Inte så där jätteglad och pigg och spänstig som man önskar. Hmmm! Tål att fundera på! Kanske hade han bara en dålig dag? I morgon blir det bara vila men sedan är det KM på lördag… Vi slutade med lite lek och bus och då var han såklart med på noterna igen. Nu ligger han som vanligt under mitt skrivbord och sover när jag skriver på datorn.
Vad tänker du på lilla gubben?